В зависимост от размера ширина/височина/цол на гумата се определя и налягането на което трябва да се помпят гумите . Така ,че няма нищо чудно в мнението на колегата acko88 - за този размер си е нормално .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Налягане на гумите
Collapse
X
-
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
-
,,,,
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеВ зависимост от размера ширина/височина/цол на гумата се определя и налягането на което трябва да се помпят гумите . Така ,че няма нищо чудно в мнението на колегата acko88 - за този размер си е нормално .BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеВ зависимост от размера ширина/височина/цол на гумата се определя и налягането на което трябва да се помпят гумите . Така ,че няма нищо чудно в мнението на колегата acko88 - за този размер си е нормално .
Comment
-
Първоначално публикувано от hristiqn Покажи съобщениеЩи изпопадат пломбите бе момче
---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:25 ----------
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНа самата гума пише максималното налягане което тя може да издържи.
Това ако не е базик (и означава 4 бара) според мен е опасно за гума с този размер.
Иначе от около 2.0-2.2 до към 2.5-2.6 в зависимост от размера и профила е нормално според мен. За "рейсинг каране" съм гледал 2.8-2.9 но тогава наистина ще ти изпопадат пломбитеAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеИнтересно ми е как е нормално като на гуми с този размер от реномирана марка и скоростен индекс W, в които се загледах преди няколко дни пишеше, че макса и е 3.5...
Нископрофилната гума колкото е по-мека толкова по-лошо , особено на големите цолове .
Затова казвам ,че според мене acko88 си е прав като казва 4 бара .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Добре де, на гумата отстрани си пише максималното налягане за нея (обикновно в мерна единица PSI = pound per square inch). По сайтовете препоръчват минимум 10% надолу от това налягане (до към 30% надолу всъщност). 4 bar-а е равно на точно 58 psi. Елементарно е колегата да си провери какво пише на гумата за макс налягане и да каже дали е близко до 58 psi.
Comment
-
Спор няма , така е .
Но освен скоростния индекс имат значение и цифрите преди него - тези които са за натоварването .
Примерно 91W ... Като за 164 например минималният (стандартния) размер е195/60/15 91Т 6,5 J и е на 2.3 bar и колкото се сваля височината се покачва налягането .
Просто са много фактори които играят в случая .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Comment
-
Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщениеВ прикачения файл се вижда различните налягания за определените размери за Alfa 146
Comment
-
Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщениеКолега единственото което ме притеснява е че тези данни са за пътища без дупки....
Пример: стандартен размер-185/60/14 за зимата съм съм го заменил с 176/65/14 знам, че има хора к. карат и с още по-високи.__________________
Alfa Romeo 146, 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеПросто са много фактори които играят в случая .
Comment
-
Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщениеПроблема ще се минимизира с по-високи гуми, а не с няколко атмосфери +
Пример: стандартен размер-185/60/14 за зимата съм съм го заменил с 176/65/14 знам, че има хора к. карат и с още по-високи.
По-голям ефект ще има ако се качи на 185/65/14Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение175/65/14 не са по-високи от 185/60/14, има-няма 6мм разлика в диаметрите, което при различна износеност на гумите е пренебрежимо малко.
По-голям ефект ще има ако се качи на 185/65/14
Comment
-
Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщениеНе сам карал със 185/65/14 но ми се струва че колата ще стане много нестабилна
Но определено става с по-добра проходимостAlfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
Comment